Det sista ni hör från mig

Om hämnd, Hollywood och andra hemskheter.
Och så är det sjukt roligt också…

Med Det sista ni hör från mig introducerade Lumor den hyllade amerikanska författaren och komikern David Sedaris på svenska scener.

Therese Söderberg från Lumor översatte tre texter från Barrell Fever och fick exklusivt tillstånd från David Sedaris att sätta upp dessa tidigare ospelade texter:

”När jag läste David Sedaris blev jag omedelbart förälskad i hans sätt att skriva. Jag slogs av hur populär och känd han var i USA och började fundera på om man skulle kunna göra hans historier på scenen. Efter ett halvårs försök att på olika sätt komma i kontakt med Sedaris kom plötsligt ett kort brev från Sedaris själv: Hej Therese, tack för ditt brev. Vanligtvis ger jag ingen annan tillåtelse att använda mina texter, men jag ska göra ett undantag för dig”

Föreställningen hade urpremiär och spelade på Teater Tribunalen i Stockholm hösten 2006 och blev en stor press och publiksuccé. Under våren 2008 turnerade föreställningen med Riksteatern.

Idé & översättning: Therese Söderberg
Bearbetning & regi: Paula Stenström
Medverkande: Isabell Sollman, Therese Söderberg, Bodil Granlid/Kirsti Eline Torhaug
Texter av: David Sedaris
Scenografi: Sven Haraldsson
Ljusdesigner: Emma Gästrin
Ljudteknik och tekniker Tribunalen: Cecilia Klugman
Turnétekniker Riksteatern: Janne Grundström
Producent Lumor: Elin Nordqvist
Producent Riksteatern: Helena Ringvold

“Fasaväckande och roligt…stor komik”
DN

“Den amerikanske satirikern David Sedaris får utsökt kvinnligt understöd när han introduceras på svensk scen.”
Expressen

”Det är rått, roligt och drastiskt.” 
Svenska Dagbladet

“Skratten avlöser… varandra. Ändå är det en teater med mycket svärta. Den ger och tar. Den tumlar om. Det är svårt att älska en förställning som gör så ont. Det är svårt att hata en föreställning som är så rolig. Skulle jag få chansen att se den en gång till skulle det vara svårt att låta bli.”
Piteå Tidningen

”…en sjukt rolig föreställning. Med dessa spetsiga texter och sitt befriande, osminkade spel, på en supergrund scen som i princip reducerats till ramp och fond, visar Lumor – i extreme close up – var humorskåpet ska stå på teatern i höst.– mer sånt här tack!” Nummer.se