Tusen Bitar

Dokumentärföreställningen Tusen Bitar hade premiär i Västerbotten 2010, och blev en stor publik- och kritiker-succé. Nu kommer pjäsen äntligen till Stockholm.

Tusen Bitar är pjäsen som aldrig skulle ha blivit till. Men efter många års tvekan valde skådespelerskan Tove Olsson tillslut att kliva upp på scen i rollerna som sin egen mormor, mamma, morbror och morfar – utan att underrätta de berörda. Hennes avsikt var att ta itu med det smärtsammaste kapitlet i sin egen familjehistoria.

Thomas var 29 år när han dog av ett knivhugg, en septembernatt på trottoaren i Nyköping. Tusen Bitar berättar historien om honom och de som blev kvar. Föreställningen är resultatet av en flerårig arbetsprocess, en djupdykning i dagböcker, familjealbum och förhörsprotokoll.

Tusen Bitar är ett levande vittnesmål om smärtan och nödvändigheten i att ta farväl. En berättelse om kärlek, arv, längtan och försoning.

Pjäsen berör komplexa frågor om offer och förövare; om villkorslös kärlek och om gränsen för det oförlåtliga. Framför allt bär Tusen Bitar på insikten om mänsklig komplexitet bortom kvällsstidningarnas och underhållningslitteraturens braskande förenklingar.

Premiär 2 november 2014 på moment:teater i Gubbängen. 

Köp biljetter här | Hitta till teatern

Av: Tove Olsson
Regi: Oskar Thunberg
Medverkande: Tove Olsson och Olle Axén
Scenografi: Lotta Nilsson
Dockmakare: Jenny Bjärkstedt
Ljus: SUTODA
Ljud och musik: Rickard Lanzén
Producent: Vilma Seth
Grafisk form: Erica Jacobson

Med stöd av Statens Kulturråd och Stockholms Stad.

Spelas: 27 okt, 2, 4, 8, 12, 16, 20, 21, 24, 28, 29 nov samt 1, 3, 9, 10 dec.

Föreställningen är ca 1h 40 min lång.

Köp biljetter här.