Nu är du inte så kaxig

En humoristisk och sorglig föreställning om rädsla som utspelar sig i hjärtat på tre män. I tre saxade spår – med avbrott för kafferep, jaktlag, skrämselskott och stunder av tröst – får vi möta skärmarna och dom som oroat sig, hjältarna och spökena, pojkarna och tonårskillarna. Och så dom tre rädda männen förstås.

Jag vaknar, sätter mig rakt upp, tar på mig jeans och tröja för att slippa dö naken. Sen sätter jag mig i soffan och väntar. 

I en värld där rädsla så tydligt utnyttjas som maktfaktor ville Lumor utforska rädsla och mäns rädsla i synnerhet. Undersökningar visar till exempel att miljöer där män inte tillåts visa rädsla har högre andel våld mot kvinnor. I USA, ett land fyllt av skräck efter 11e september, är antalet dödsskjutningar rekordhöga. Om man tidigt lär sig att dölja sin rädsla, var tar den då vägen?

…träffar, absolut och obönhörligt… jag tackar Unga Klara för att de gula näsduksboxarna från pjäsen Tröstar jag dig nu? fortfarande står i foajén och kan fånga upp min katharsis på vägen ut.nummer.se Betyg: 4/5

en av höstens mest hjärtskärande teaterupplevelser” Expressen

”Starkt gestaltat, sorgligt och ironiskt. Speglande det igenkännbara så rörande roligt. Ett utforskande av vuxenblivandet och mansrollen. Skräcken under grabbgapigheten… det genereras mycket kraft ur Lumors ”Nu är du inte så kaxig”. DN

“Manlig sårbarhet kommer upp till ytan” SvD

Text och regi: Paula Stenström Öhman
På scenen: Oskar Thunberg, Mathias Olsson och Johan Hallström
Scenografi: Paul Garbers
Musik: Saemundur Grettisson
Ljusdesign: SUTODA
Ljuddesign: Cecilia Klugman
Regiassistent: Mariana Suikkanen Gomes
Teknik: Maja Frykberg Andersson
Sömmerska: Helene Sohr
Grafisk form: Erica Jacobson