Jag var en Beauty

Om Ödets Nyck, Nackens Knyck, Stumma Hot och hur man Fångar en Skönhet!
Möt Flickan, Cockteasern, Modellen, Bernard, Madamen, det Lyckade Missfostret, den Lyckliga Loosern.

Jag var en Beauty är en modern askungesaga med en motvillig Askungen utan prinsessdrömmar. Här får hon tala till punkt och berätta om sina erfarenheter. Det är också en resa som går från landsbygdens arbetaruppväxt med hemsydda trosor och raggare till Paris modellvärld och Stockholms förorter. Det handlar om identitet, sexualitet och klass. Och om att ta makten över sig själv.

Jag var en Beauty spelades på Teater Scenario i Stockholm under November/December 2005 och gästspelade på Teater Pero i Februari 2006. Föreställningen spelades även på Ung Scen/Öst i Linköping en spelperiod våren 2007.

Manus och regi: Paula Stenström Öhman
I rollerna: Isabell Sollman
Scenografi: Sara Giese
Ljusdesign: Tobias Ståhl
Ljuddesign: Hobi Jarne
Grafisk form: Erica Jacobson

Pressröster:
“Sollman i suverän balansakt… I början är det hejdlöst roligt; på slutet smyger sig sorgen in. Uppsättningen tyder på ett mycket lyckat samarbete mellan Sollman och regissören/författaren Stenström.”
Sara Granath, SvD

“…Det utmärkta skådespeleriet… Fram växer, i rosa, softad belysning, en liten nutidstragedi.”
Ingegärd Waarenperä, DN

Sollman har inte bara begåvats med ett utmärkt manus av Stenström, hon har dessutom enastående komisk talang. Jag var en Beauty är något så ovanligt som en uppgörelse med den snygga tjejens dilemma, samtidigt som den lyckas belysa frågor som sex, klass och kön. Om du bor i Stockholm: gå och se.”
Arbetaren

“En soloföreställning som både berör och skapar insikt.”
Ylva Lagercrantz, Nummer